BC Intelligence

Vanaf 1993 is Egbert Philips werkzaam  als senior consultant. In die functie was hij o.a. verantwoordelijk voor een groot aantal (internationale) projecten op het gebied van strategievorming en de ontwikkeling van de Business Intelligence-functie binnen organisaties. In opdracht van middelgrote en multinationale ondernemingen is de BI/CI functie opgezet en geimplementeerd. Innovatiessystemen zijn opgezet en strategische plannen ontwikkeld en uitgevoerd.
Als Manager Corporate Business Intelligence van Royal Friesland Foods was hij (mede) verantwoordelijk voor strategie en M&A trajecten ten behoeve van de Executive Board. In 2008 werkte hij aan het verkrijgen van goedkeuring van de EU commissie voor de fusie tussen Royal Friesland Foods en Campina. Eerder was hij binnen Friesland Foods Manager Business Intelligence van FC Kievit, een B2B werkmaatschappij van FrieslandCampina.
Egbert werkte in opdracht van oa. FrieslandCampina, Novartis, Boskalis, Achmea, Masterfoods, DSM, CSK, CRV, Priva, Koninklijke Koopmans Meel, Satro, Teijin Aramid, Economische Zaken, De Belastingdienst en Organon.